Search this blog

Saturday, August 20, 2011

Surat Terkini : Pertanyaan Status.

Salam Ramadhan Kareem, 


 Semasa pertemuan dengan "Tribunal Pengguna" tempoh hari saya telah bersemuka dengan pengawai2 daripada PTPTN seperti berikut:-
1] Farhan : Penasihat Undang-undang
2] Sharil : Penguat Kuasa

Saya memberi tahu pihak anak saya meminta surat pelepasan seperti yang di janjikan oleh PTPTN.
Saya juga telah kemukan perkara berikut:-

a] kiraan saya jumlah yang perlu saya jelaskan mengikut "standard keputusan Mahkamah yang pihak PTPTN kehendaki" mengikut tafsiran saya

Mengikut En Sharil , beliau akan kembali ke Pejabat PTPTN dan membuat lapuran resmi kepada Tuan dan kemukan perkara itu kepada tuan.

Malangnya sehingga hari ini (sebulan) kemudian saya tiada menerima apa-apa berita berkenaan dengan perkembangan perkara-perkara tersebut.

REFUND: - Saya amat sukacita sekiranya refund tersebut saya dapat terima sebelum Hari Raya Aidil Fitri, kerana ianya akan membantu kami sekeluarga dalam perbelanjaan untuk Hari Raya.

- memandangkan Hari Raya amat dekat, maka kami amat berharap dapat perolehi refund tersebut secepat mungkin selepas Hari Raya dan menampong pembelanjaan seterusnya.

  KEADAAN AKAUN PTPTN ANAK SAYA SEKARANG:

Saya akan melawati web-site PTPTN untuk melihat apa yang tercatat dalam website berkenaan akaun  PTPTN anak saya tersebut.

Nasihat kawan-kawan warga peguam:
Saya telah di nasihati agar mendapatan "keputusan mahkamah" sebenar yang di sahkan oleh pihak Majistret melalui peguam pihak PTPTN, yang sepatutnya saya telah terima secara percuma.
Apakah pandangan pihak tuan dalam hal ini?

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI.
Saya ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI &MAAF DZAHIR BATIN  kepada Tuan sekeluarga serta semua warga PTPTN.

EID MUBARAK
Abdul Manan Muhamad Sekeluarga
Machang Kelantan.No comments:

Post a Comment